Nieuws

Ontdek het Brasapark, het nieuwste park van Amsterdam

Het weekend van 17 en 18 september kun je een kijkje nemen in het Brasapark, het nieuwste park van Amsterdam. Het park wordt dan officieel geopend, met activiteiten voor iedereen. Er zijn onder andere cursussen tuinieren voor op je balkon, skatelessen, een duurzame markt, dance battles maar ook een buurtontbijt, een klassiek concert en een silent disco. Zaterdag 17 september wordt het Brasaplaza om 12.00 uur officieel geopend. 

Het park is ruim drie kilometer lang en 65 meter breed. Waar eerst een drukke snelweg liep (de A9), ligt nu het grootste ‘dakterras’ van Nederland. Het Brasapark ligt precies tussen de metrolijnen Gein en Gaasperplas in, en doorkruist door de Gooiseweg. De fiets- en wandelpaden in het park verbinden de wijken Gaasperdam en de Bijlmermeer weer met elkaar. 
Afgelopen jaar zijn er meer dan 1500 bomen geplant en nog eens zoveel planten. De komende tijd moet het park gaan groeien en bloeien en wordt de inrichting afgemaakt.In het Brasapark ligt ook een bijzondere stadstuin: De Tuinen van Brasa is door een groep actieve bewoners (parkmakers) aangelegd. Hierbinnen zijn aparte tuinen ingericht, die elk een heel eigen karakter hebben. Zo is er een theetuin, kruidentuin, bloementuin, een bostuin en een groentetuin. 
Bekijk het programma op www.wkndbrasapark.nl. De Tuinen van Brasa heeft een eigen Facebook en Instagram.