Nieuws

Oecumenische gemeente De Tronk gaat onverminderd door

De Tronk blijft open , ondanks geruchten en berichtgeving in diverse media. Elke eerste zondag van de maand wordt er, zoals dat al gaat sinds 2006, om 12.00 uur een viering gehouden in het ‘huis van zingeving’ aan de Mattenbiesstaat. De Oecumenische basisgemeente op IJburg nodigt iedereen van harte uit om langs te komen. In de zondagviering worden er onder meer liederen gezongen van de in Nederland wereldberoemde voorganger Huub Oosterhuis. Maar ook liederen van andere voorgangers komen voorbij; allemaal onder leiding van vaste pianiste Mariette Bos.

Tijdens de maaltijd wordt brood en wijn gedeeld. Naar een citaat van diezelfde Oosterhuis ‘in de hoop op een nieuwe wereld, waar recht, waardigheid en liefde is’. Elke donderdagochtend is er in De Tronk vrije inloop tijdens Koffie met Krant. Kom binnen, vanaf 09.30 uur, en ontmoet andere IJburgers. Op donderdagavond is er begeleide meditatie. Inloop om 19.45 uur; aanvang stipt om 20.00 uur. De kosten voor deze avond zijn 5 euro per persoon.

Met Anvest, de eigenaar van huizen aan de Mattenbiesstraat, is eind april overeengekomen dat het ‘huis van zingeving’ ook na de zomer van 2010 gewoon open mag blijven. Voor meer informatie, zie de website www.tronk.nl