Nieuws

OBA en HvA bieden online hulp bij de belastingaangifte

Amsterdammers die uitstel willen aanvragen of hun belastingaangifte nog moeten doen, kunnen digitaal hulp van de OBA ontvangen. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam staan klaar voor één-op-één-hulp en ondersteuning bij de aangifte. Zij doen dit telefonisch of via videobellen, op een eenvoudige manier, deelnemers hebben alleen een laptop of tablet nodig. Op oba.nl/belasting staan bovendien eenvoudige instructiefilmpjes. Diverse onderwerpen worden behandeld, zoals aanvragen van uitstel van de aangifte en hoe de aangifte gemakkelijk vanuit huis te doen is. Ook andere financiële zaken komen aan bod. De pagina wordt komende tijd aangevuld met meer instructiefilmpjes. 
Vanwege de coronacrisis gaan de OBA Belastingdagen dit jaar niet door. Hiervoor meldden zich zo’n 200 Amsterdammers aan. Zij zijn allemaal op de hoogte gebracht van de alternatieve digitale belastingondersteuning.

Gratis aanmelden 
Mensen die advies kunnen gebruiken bij het invullen van de belastingaangifte, maar die niet de middelen hebben om een adviseur in te schakelen, kunnen zich gratis aanmelden via belasting@oba.nl of 06-42010760.