Nieuws

Nuonweg tijdelijk deels open vanwege werkzaamheden

Werkzaamheden Nuonweg: verkeer vanaf Maxis tot 9 november omgeleid

In juni is de gemeente Amsterdam in samenwerking met Diemen en Gooise Meren gestart met de herinrichting van de Overdiemerweg (Nuonweg in de volksmond) en de Pampusweg. Ook de kruising Overdiemerweg-Fortdiemerdamweg wordt aangepast. Er komen afslagstroken, verkeerslichten en een vrijliggend tweerichtingsfietspad. Het werk vordert gestaag: tot half december wordt aan de Pampusweg rond het Maxisterrein gewerkt en wordt een fietsstraat aangelegd.

OmleidingTot en met zondag 9 november wordt de toegangsweg naar het Maxisterrein vernieuwd. Uitrijdend verkeer vanaf de Maxis wordt dan tijdelijk over de nieuwe Overdiemerweg naar de Fortdiemerdamweg (S114) geleid, linksaf naar de A1, of rechtsaf naar IJburg. Dit geldt ook voor uitgaand verkeer richting Muidertrekvaart, Muiden en Weesp. Fietsers worden in beide richtingen langs de werkzaamheden geleid. Inrijdend verkeer kan wel rechtstreeks naar het parkeerterrein Maxis tijden. 
Vanaf 9 november blijft, om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren, de Maxis nog even alleen toegankelijk via de bestaande hoofdtoegang, via de route A1/Muiden. Fietsers rijden via de Diemerzeedijk. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden half december gereed. De nieuwe Overdiemerweg gaat dan open voor al het verkeer.