Nieuws

Nuonweg rond de zomer 2020 aangepakt, daarna kan-ie open

Voor het aanpakken van de Nuonweg, officieel Overdiemerweg geheten, is de gemeente Amsterdam op zoek naar een aannemer. Vorige maand werd een aanbesteding op tendernet.nl geplaatst: ‘openstelling overdiemerweg’. Oost-Amsterdammers hebben baat bij openstelling van de weg, het is de kortste route naar winkelcentrum Maxis, Muiden en Weesp, en een sluiproute langs de A1. 

De Nuonweg – het deel van de Overdiemerweg dat loopt over het Nuonterrein – was jarenlang de enige uitvalsweg aan de oostzijde van IJburg. Bij de opening van een nieuwe verbinding met de A1 in 2014 werd deze weg afgesloten. De heropenstelling van deze weg maakt Muiden en Weesp een stuk beter bereikbaar voor lokaal verkeer en zorgt ervoor dat scholieren uit Muiden en omgeving veilig op de fiets naar hun school op lJburg kunnen, zei de toenmalige wethouders Litjens van Amsterdam destijds.

Bewoners strijden al heel lang voor openstelling van de weg, maar vooral het gemeentebestuur van Diemen had bezwaar. In 2017 stemden zij uiteindelijk in.

Lees hier het complete dossier over de Nuonweg, de kwestie speelt al jaren en jaren.