Nieuws

Nuonweg kan open, maar het duurt nog even

Het deel van de Overdiemerweg tussen IJburg en Muiden – plaatselijk bekend als de Nuonweg – kan in principe weer open. Daarover nam de gemeenteraad van Diemen eind september een besluit. Amsterdam kan nu verder met de uitwerking van dit project.

De onderzoeksuitkomsten en garanties van Amsterdam hebben ertoe geleid dat de gemeente Diemen haar bezwaren tegen openstelling van de Nuonweg heeft laten vallen. Nu deze horde genomen is, gaat Amsterdam allereerst aan de slag met de nadere detaillering van het maaiveldontwerp. Dat gebeurt in afstemming met alle betrokken partijen: Diemen, Gooise Meren, Maxis, Nuon en Tennet.
In 2018 wordt vervolgens aan de gemeenteraad van Amsterdam een uitvoeringsbesluit voorgelegd. Zodra Diemen het bestemmingsplan heeft gewijzigd, zal Amsterdam het contract voor uitvoering van de werkzaamheden in de markt zetten, aldus een woordvoerder van het Amsterdamse college van B en W.

Al met al zal het zeker nog twee jaar duren voordat het plaatselijke auto- en fietsverkeer weer van de – tegen die tijd geheel vernieuwde – Nuonweg gebruik kan maken.

Dossier Nuonweg