Nieuws

Nuonweg driedubbel op slot

Op vrijdag 25 juli is de Oostelijke ontsluitingsweg IJburg geruisloos opengesteld. Met even weinig geluid maar niet minder onverbiddelijk is tegelijkertijd de oostelijke afslag naar de ‘Nuonweg’ afgesloten. Acties van IJburgers en andere belanghebbenden om deze kortste weg naar de Maxis voor hen open te houden, hebben vooralsnog niet mogen baten. Mogelijk dat er op den duur een oplossing wordt gevonden – er lopen nog onderzoeken en gesprekken met alle betrokken partijen om te kijken naar de voorwaarden die hernieuwde openstelling van de Overdiemerweg mogelijk maken – maar daar zijn de IJburgers nu niet mee gebaat. Omrijden geblazen dus, welgeteld zeventien kilometer extra, over – dat moet worden gezegd – prachtig asfalt.
Mocht iemand van plan zijn om zijn auto of fiets over de betonnen afzetting te tillen, dan zorgen een hoog hek met daarachter twee grote groene containers er voor dat er echt geen doorkomen aan is (zie foto). De Nuonweg is driedubbel op slot.
Overigens geldt deze afsluiting óók voor het werkverkeer van Nuon, dat nu via de A1/OOIJ moet omrijden, om de opslagterreinen en installaties aan de andere kant van de Overdiemerweg te kunnen bereiken. Nuon Energy rekent er echter op dat dit een tijdelijke situatie is. Volgens een woordvoerder zullen de barrières en containers in de loop van de komende maanden verdwijnen om plaats te maken voor een hek met een op afstand bedienbare schuifpoort.

2 Reacties

  1. Jammer dat het er toch van gekomen is, slecht voor IJburg..

    Maar…. vanmorgen zag ik de eerste mensen al via de Diemerpolderweg naar de Maxis rijden. Ze namen vanaf IJburg de Uyllanderbrug en na de brug gelijk links de Diemerpolderweg naar de Maxis via de busbaanafslag. Voor de automobilisten maar ook de fietsers een creatieve route. De weg terug (van de Maxis naar de Uyllanderbrug) mag officieel niet, maar dat is de afgelopen 20 jaar dat ik daar rij nooit gecontroleerd..

    Ik zal navragen of deze relatief korte alternatieve route met een paar kleine aanpassingen aan de nieuwe kruising niet een goed alternatief kan zijn voor de NUON-weg..

    Diemen zal toch geen bezwaar hebben tegen opstelling van de Diemerpolderweg vanaf de Maxis? .

  2. Wat een aanfluiting is die nieuwe aansluiting op/ontsluiting van IJburg. DeDiemerpolderweg openstellen zou een aanvaardbaar alternatief zijn. Momenteel is die weg van beide zijden alleen toegankelijk voor ontheffingshouders. Ook vanaf Diemen. Überslim is daarbij dat het betreffende bordje pas ca. 200 meter na de afslag is te vinden.
    Men heeft hier echt een onnodig ingewikkelde puzzel in elkaar gelegd die roept om gevaarlijke situaties: afslaan wat dat niet kan/is toegestaan, een stoplicht in een bocht waar 70kmh gereden mag worden. Het enige voordeel nu? Iets sneller naar Ikea. Tsss.

Comments are closed.