De Brug op

NK Karatetitel 2012 voor IJburgs talent Beirem Ben Barrah

AMSTERDAM – Topkarateka Beirem Ben Barrah is op 1 april 2012 Nederlands Kampioen Wado Karate geworden in de klasse +76 kg. Beirem geeft elke dinsdag les als assistent bij Topkarate Amsterdam aan jeugd en volwassenen op IJburg in het Hart van IJburg aan het Ed Pelsterpark 8.
De 17-jarige VWO leerling, die niet alleen sportief nauw gevolgd wordt door zijn sensei Ida Rinsampessy, heeft korte metten gemaakt met zijn ‘eeuwige’ tweede plaats. Zo werd hij ook vorig jaar bij de Europese Karate Kampioenschappen Wado (in Italie) weer tweede, waardoor hij maar nipt naast de Europese titel greep.
Sensei Ida heeft echter altijd in haar pupil geloofd, die al 10 jaar bij haar traint. ‘Beirem heeft genoeg talent, een optimale trainingsintensiteit, technisch vaardig en een intelligente vechter. Echter, de mentale rijpheid schoot nog te kort. Het kwartje is nu gevallen en het is hem van harte gegund. Want het kan frustrerend zijn om altijd net niet de kampioen te zijn. Maar zoals altijd: De leraar verschijnt pas als de leerling er klaar voor is’. En dit keer was Beirem meer dan klaar voor het grote karwei. De kersverse Nederlands Wado Karate kampioen gaat zich nu focussen op zijn eindexamen VWO. En in de agenda staat natuurlijk de Europese Wado Karate Kampioenschappen in Griekenland genoteerd, die in september zullen plaatsvinden.

Voor meer informatie: www.topkarate-amsterdam.com of www.hartvanijburg.nl.