Nieuws

Nieuwe wegwijsborden bij Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal heeft een nieuw bewegwijzeringsysteem voor bus, tram, metro, taxi en pontveer. Dit nieuwe systeem is uitgebreider en duidelijker en biedt vooral de niet geroutineerde reiziger meer service. De bewegwijzering verschaft alle reizigers als het goed is overzicht, en zorgt voor betere loopstromen.

Waar het oude systeem er vanuit ging dat de reiziger wist welke vervoerslijn hij moest nemen, bedient de nieuwe bewegwijzering juist ook de reiziger die dat nog niet weet. Op grote informatiepanelen bij de uitgangen van het station wordt aangegeven hoe men de belangrijkste bestemmingen in Amsterdam het beste kan bereiken.

De informatie geeft de juiste vertreklocatie aan en op welke lijn men moet opstappen. Op de vertreklocaties zelf wordt de informatie over de vertrekkende lijnen nog eens herhaald. Ook voetgangers worden de goede kant op geholpen.

De vier nieuwe betonnen informatiepanelen staan aan de centrumzijde van Amsterdam Centraal. Binnenkort worden ook aan de IJ-zijde informatiepanelen geplaatst bij de belangrijkste in- en uitgangen.

Amsterdam Centraal ondergaat een grootscheepse renovatie. Zo komt er aan de noordzijde een groot overkapt busstation, heeft de metro een nieuwe entree gekregen en wordt de oude stationshal opgeknapt. Ondanks alles moet het historische karakter van het station behouden blijven.

Het nieuwe systeem is geplaatst in opdracht van de Stadsregio Amsterdam, NS en Projectbureau Zuidelijke IJoever, project Stationseiland.