Nieuws

Nieuwe voorstelling en cursus Verhalen vertellen

Karel Baracs treedt weer op in zijn Verhalen Atelier. De stadsverteller van Amsterdam komt met het bevrijdingsverhaal ‘Waarom lijn 8 niet meer rijdt’. Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en brengt de Jodenvervolging in het Amsterdam van 1943 tot leven. Tijdens de bezetting trekken twee jonge Amsterdamse vrouwen, Hester en Pauline, zich het lot aan van de Joodse kinderen die gevangen zijn gezet in een voormalige crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg. Met gevaar voor eigen leven weten zij tachtig van deze kinderen in veiligheid te brengen.
Voorstellingen (11+) zijn op 2 en 3 mei in het Verhalen Atelier aan de Lumièrestraat 77 om 19.30 uur. Een toegangskaartje kost €10, reserveren via mieke@verhalenman.nl. De voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met het Verzetsmuseum Amsterdam.

Cursus Verhalen Vertellen

Karel Baracs ziet het vertellen van verhalen als het mooiste middel om mensen met elkaar te verbinden. Vanaf 23 mei geeft hij het vak van verhalenverteller door tijdens een cursus op vier donderdagavonden. Het gaat dan onder meer over verhaalkeuze en -opbouw, beeldend vertellen en het contact met publiek. De starttijd is 19.30 uur. De cursus is bedoeld voor deelnemers vanaf 18 jaar. Voor meer info en aanmelden, zie www.verhalenman.nl.