Nieuws

Nieuwe routes voor tram en bus in Oost

Voor ov-reigers in Oost wijzigen vanaf 8 december de routes en eindhaltes. Tram 14 gaat niet meer naar het Flevopark. Ondanks protesten en een petitie van de stichting Vrienden van Duivendrecht wordt bus 41 toch ingekort tot het Amstelstation. Bus 43 rijdt voortaan over de Piet Heinkade. 

Na bijna 20 jaar afwezigheid keert lijn14 terug in Dapperbuurt. Voortaan slaat de tram vanaf de Molukkenstraat rechtsaf naar het Muiderpoortstation, waardoor de haltes Soembawastraat, Insulindeweg en het eindpunt Flevopark komen te vervallen. Via de haltes Dapperstraat, Linneausstraat en de Eerste van Swindenstraat hervat tram 14 richting Centraal Station op het Alexanderplein de route waar in beide richtingen gereden wordt.

Buslijn 41 rijdt vanaf 8 december vanuit Amsterdam Zuidoost via de Maxwellstraat en Hugo de Vrieslaan tot het Amstelstation. De vervallen haltes tussen de Pekelharingstraat en het Muiderpoortstation worden nog wel aangedaan door bus 40, 65 en tram 19.

Volgens de nieuwe dienstregeling rijdt bus 43 tussen het Centraal Station en het R.J.H. Fortuynplein in beide richtingen over de Piet Heinkade. Bus 22 vervangt de opgeheven route over de Prins Hendrikkade. Door de wijziging is de halte op de Kattenburgerstraat niet meer in gebruik. Reizigers hebben als alternatief de haltes Kattenburgerplein van lijn 22 en Kattenburgerstraat van lijn 26.

Passagiers die met bus 65 tussen het Amstelstation en Station Zuid reizen kunnen na het ingaan van de nieuwe dienstregeling geen gebruik meer van deze lijn maken. Andere verbindingen tussen de stations zijn bus 62 of metro 51.

Behalve gewijzigde routes veranderen eveneens de vertrek- en aankomsttijden. Dit geldt ook voor de nachtbussen. Check vertrektijden via de reisplanners.