Nieuws

Nieuwe parkeerregels Oost ongewijzigd naar commissie

De begin 2012 vernieuwde parkeernota van stadsdeel Oost blijft na inspraak ongewijzigd. Als de commissie Verkeer de nota op 17 april goedkeurt, en daarna ook de stadsdeelraad, kan het parkeerbeleid in Oost worden aangepakt. Belangrijkste wijzigingen zijn het afschaffen van 10-centzones bij winkelstraten en sportvelden, en de verhoging van het parkeertarief in de Dapperbuurt.

De aanpak van het parkeerbeleid is nodig om bereikbaarheid en leefbaarheid (zoals ruimte en luchtkwaliteit) in het stadsdeel te verbeteren. Maar ook moeten voor Zeeburg en de Watergraafsmeer dezelfde regels en tarieven gaan gelden. Dat was sinds de fusie van de twee voormalige stadsdelen nog steeds niet zo.

Als het nieuwe beleid van kracht wordt is het niet meer mogelijk om een tweede bewonersvergunning op hetzelfde adres aan te vragen. Dan wordt ook de grootte van vergunninggebieden opnieuw bekeken: een kleiner gebied zou bewoners stimuleren eens de fiets te pakken. Draaiknopparkeerautomaten zullen worden vervangen omdat het ondingen zijn, en de uitgifte van parkeervergunningen komt in handen van het stadsdeel.

De parkeernota wordt in mei 2012 in de stadsdeelraadsvergadering besproken.

Lees ook: 
Nieuw parkeerbeleid Oost ter inzage (17-02-2012)