Nieuws

‘Nieuwe muziekgroep haalt alles uit de kast in de coronacrisis’

De entertainmentindustrie ligt bijna helemaal plat. Toch is de band Route 16 creatief aan het werk geweest met een nieuw album. Door de speciale band tussen broer en zus, en een bijzondere levensloop, is er een prachtig zelfgeschreven album ontstaan. Het is al moeilijk voor een beginnende muziekgroep om je muziek gehoord te krijgen, maar hoe doe je dat als bijna alle manieren tot performen onmogelijk zijn geworden? Route 16 trekt alles uit de kast om een geweldige show en een geweldig album neer te zetten. 

Roos Meuleman-den Ouden (39) en Nop Ton (55, uit Oost) zijn al van jongs af aan samen bezig met muziek. Broer en zus hebben ook een tijdje los van elkaar muziek gemaakt, maar dat vonden ze allebei maar niets. Roos: “Toen ik zestien was zong ik voor het eerst bij mijn grote broer Nop in de studio, zo ontstond ons eerste samenwerking.”

Eerder werk
In 2008 en 2009 werkten Nop en Roos ook samen. Voor de band Gaia Nostra schreven ze nummers in samenwerking met zangeres Eva Wilms en gitarist Gil Lopez. Met die voormalige band toerden ze langs alle bekende theaters in Nederland. “Het waren geweldige dagen.”

Na enige tijd kruisten de wegen van Roos en Nop zich weer. Toen Gaia Nostra uit elkaar viel, besloten broer en zus dat het tijd was om samen nummers te schijven. Een tijdje was het zoeken naar een stijl. Op een moment speelde Nop een grof gitaarrifje. Roos hoorde dat en schreef er een songtekst op. Zo is het nummer Anyway ontstaan. Kenmerkend aan Route 16 is dat zij zich niet binden aan één bepaalde stijl. Na Anyway, wat een typisch een rock-Nashvillenummer is, volgden meer nummers geschreven en voor ze er erg in hadden lag er een heel album klaar. 

Theatertour 
In de coronacrisis is het lastig om muziek een platform te geven. Toch proberen Roos en Nop hun muziek aan de man te brengen. Samen met een producent uit Hilversum is Route 16 druk bezig om een theatertour te organiseren voor ‘zodra het weer kan’. Onder meer via een crowdfunding proberen ze dat voor elkaar te krijgen. “Om deze droom waar te maken is hulp nodig.”
De eerste singel When love waits is te vinden op Spotify. De crowdfunding staat op www.voordekunst.nl.

Ingezonden door scholiere Cristel Brandt