Nieuws

Nieuwe kunstzinnige ontmoetingsplek

De plek waar vroeger in de Duwoonkamer studentenfeesten werden gehouden, is door Jan en Moon omgetoverd tot Recycle Lounge Gallery Club 44. De locatie is iedere vierde zaterdag van de maand vanaf twaalf uur ’s middags geopend voor iedereen die langs wil komen.
Er zijn dan exposities te zien van één of meerdere kunstenaars, zowel gevestigde als beginnende. In de tuin kan iedereen genieten van kunst, een bijzondere daghap van J’Licious en muziek. ’s Avonds is er feest, zowel binnen als buiten.

Tijdens de voorgaande twee edities is er fotografisch werk tentoongesteld van Eunice Lieveld, natuurstenen objecten van Elizabeth Colenbrander en de fashion-collectie van gerecycled materiaal van Ava Schmitt. Het hergebruiken van materiaal is een terugkerend thema van RLGC 44. De nieuwe loungetuin is dan ook van gerecycled materiaal gemaakt. De tuin is zo ingericht dat er voor iedereen een fijn plekje is: je vindt er comfortabele banken, een vuurplaats, een buitenbar, een dj booth, een boomhut om in te spelen en een joert.

Moon en Jan staan open voor input van geïnteresseerden. Wil je graag een workshop yoga geven, maar heb je hier niet de ruimte voor? Of ben je beginnend fotograaf maar heb je geen plek om je werk tentoon te stellen? Dan ben je bij de RLGC 44 aan het juiste adres.
Er is ruimte voor het creëren van ervaringen die anders niet mogelijk zouden zijn. Het draait allemaal om de samenkomst van mensen en al het moois dat daaruit kan voortvloeien.

Recycle Lounge Gallery Club 44, Zuiderzeeweg 44, Amsterdam.

Onze hotspotter Anouk Tuitel (21) is studente Media & Cultuur aan de UvA. Ze woont op Zeeburgereiland. En weet precies waar het gebeurt in Oost.