Oost in Bedrijf

Nieuwe gezinswoningen Oostpoort in verkoop

Vandaag, dinsdag 1 juli, gaan zesentwintig nieuwe woningen in verkoop in de tweede fase van Oostpoort. 
Dit oostelijk deel van Oostpoort wordt een rustige woonwijk tussen het levendige winkelgebied en de Watergraafsmeer.

Het winkelcentrum in het westelijke deel is op 26 maart feestelijk geopend. De appartementen boven de winkels zijn bijna allemaal verkocht. 
De verkoop van drieëntwintig woningen in fase 1 van het oostelijk deel is succesvol verlopen, de bouw zal deze zomer beginnen. Dit geldt ook voor de renovatie van 
het voormalig Dierenasiel. De Ontwikkelingscombinatie Polderweg (OCP) gaat nu verder met de tweede fase.

In fase 2a worden 2 typen woningen gerealiseerd: kadewoningen aan de Oranje Vrijstaatkade langs de Ringvaart en laanwoningen meer centraal in het oostelijke deel van Oostpoort.

Kadewoningen
Er is keuze in woonoppervlakte, 171 of 218 m2. Het grotere type kadewoning beschikt over een vide en hoge ramen over twee verdiepingen. 
Alle woningen hebben een tuin van circa 37 m2 op het zuiden met zicht over de Ringvaart. Iedereen heeft een eigen parkeerplaats. 
Prijzen beginnen bij ca. €495.000, v.o.n. op basis van jaarlijkse betaling erfpachtcanon.

Laanwoningen
Deze woningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 120 m2 en vijf slaapkamers. De oppervlakte is naar wens uit te breiden met 10 of zelfs 23 m2. 
De grote tuinen verschillen van afmeting, maar zijn allemaal op het zuiden of westen georiënteerd. Alle laanwoningen hebben een dakterras. 
Ook bij dit type woning heeft iedereen een eigen parkeerplaats. Prijzen beginnen bij €312.000 v.o.n. op basis van jaarlijkse betaling erfpachtcanon.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en inschrijving op een specifiek bouwnummer terecht op de website www.koophuis-oostpoort.nl.
 De inschrijving sluit op 15 juli a.s.

OntwikkelingsCombinatie Polderweg OCP is een samenwerkingsverband tussen Ymere, Stadgenoot en Bouwfonds Ontwikkeling.

Lees ook:
Het nieuwe centrum ligt in Oost (17-01-2014)
Biobuurtsuper Biolicious opent winkel in Oostpoort (05-04-2014)