Oost in Bedrijf

Biobuurtsuper Biolicious opent winkel in Oostpoort

Midden in de nieuwe wijk Oostpoort vind je de derde vestiging van Biolicious, een biologische buurtsupermarkt. Eigenaresse Pien Thate voelt zich rijk dat ze zich in deze wijk heeft kunnen vestigen: “We hebben de potentie om iedereen te raken.”

Bij Biolicious ligt de nadruk op biologisch vers (brood, groente, fruit), maar je kunt er terecht voor al je dagelijkse boodschappen. Toch zijn we meer dan een winkel, benadrukt Thate. “De buurtfunctie is belangrijk. Een praatje maken, voorlichting geven. Biologisch eten – onbespoten, natuurlijk verbouwd – is goed voor lichaam en geest, dat willen we overbrengen.”

Dan: “Ons geheim is misschien wel de gezellige en persoonlijke sfeer. We hebben aandacht voor onze klant. Iedereen loopt zo bij ons naar binnen, dat is onze kracht. Daar zijn we ook trots op.”

Voor Thate en partner Maurits Dolleman is het de derde zaak, na vestigingen bij het Hoofddorpplein en op IJburg. Ze hebben hoge verwachtingen van Oostpoort. Thate: “Het is een plek, midden in de stad, waar je op de fiets heen kunt, en waar het gezellig én stedelijk is.”

Ze roemt de smalle kronkelstraten. En de goede keuze van winkels. “Het is een prachtgebied. Je kan hier alles krijgen, er zijn grand cafés met terrassen aan het water. Prachtig. Ik voel me zeer gefortuneerd dat ik hier mag ondernemen. Oostpoort brengt bijvoorbeeld IJburg, maar ook het centrum dicht bij Oost. Op fietsafstand heb je nu alles wat je nodig hebt.”

Hoewel de wijk nog maar nét open is, zie je de reuring. Nieuwsgierige buurtbewoners wandelen door de straten en komen een praatje maken. Fantastisch, vindt Thate. “Het leeft hier, nu al. Oostpoort wordt het hart van dit stadsdeel, let maar op.”

Oostpoort is open
Oostpoort, tussen de Linnaeusstraat en de Polderweg, is geopend. Je vindt er eengezinswoningen en appartementen, maar ook nieuwe winkels als Rituals, Biolicious, Bruna, Cool Cat, La Ligna, Zwarte Fietsenplan, Big Bazaar, Albert Heijn, C&A, Xenos, BCC, Hunkemöller, ’t Huis Opticiens, Intertoys, Jack&Jones, Vero Moda, Douglas, Miss Etam, Vomar, H&M, Bakkerij Balvert, Vitamin Store, Simon Levelt, Kruidvat, Pet’s place, en Hema.

Pien Thate in de nieuwe Oostpoortvestiging. “Dit is een Biolicious ‘nieuwe stijl’, met ruim gebruik van natuurlijke, duurzame materialen zoals hout, staal en steen (tegels).”
Pien Thate in de nieuwe Oostpoortvestiging. “Dit is een Biolicious ‘nieuwe stijl’, met ruim gebruik van natuurlijke, duurzame materialen zoals hout, staal en steen (tegels).”