Nieuws

Nieuwe dichtbundel van Boris Kanen gepresenteerd tijdens poëziefestival in Bruna IJburg

Zaterdag 13 april vindt in Bruna IJburg een poëziefestival plaats met voordrachten en muziek. Dan presenteert schrijver en arts Boris Kanen uit die wijk ook zijn nieuwe dichtbundel Veren komen niet uit de hemel vallen. Het festival begint om 17.00 uur.

Veren komen niet uit de hemel vallenis de opvolger vanKlanken als de stilte valt, dat goed is ontvangen. Het bevat 42 gedichten, verdeeld over zeven hoofdstukken. Elke deel wordt voorafgegaan door een zogenoemd typogram: een beeldende tekst. Een voorbeeld is Druppel:

Jij
Ik
Jij
Uit
het oog
van mijn verleden
werd jij met mij geboren
Ultieme uiting van ontroering
Bevrijding van blijdschap en van spijt
Uit mijn ooghoek stroomt ‘t stilletjes
over m’n wang, het besef van tijd
Toen ik uitsprak dat ik van je hou
klonk in de toekomst
wat mis ik jou!

Poëziefestival
Het programma bestaat uit performances van de dichters Ellis van Atten, Anna Djerek, Peter Goossens en Mattie Goedegebuur (Spakenburg). Gitarist Bart Schreuder zorgt voor muziek.

Veren komen niet uit de hemel vallen, dr. Boris Kanen, €12,99.