Nieuws

Nieuwe attractie Forteiland Pampus

Weet jij waar het gezegde ‘voor Pampus liggen’ vandaan komt? Vanaf 20 april kun je er op Pampus zelf achter komen, want vanaf die datum is het forteiland weer geopend. Maak de oversteek en je komt aan de hand van video-installaties, games en geluidsfragmenten veel te weten over de spannende geschiedenis van deze plek.

Beleef ook de nieuwe attractie Het Geheime Wapen van Amsterdam, een nieuwe belevingsroute door het fort. Stukje bij beetje wordt het geheim ontrafeld van de ring van forten, dijken en sluizen die Amsterdam en omgeving moest beschermen bij een eventuele aanval. Het hele eiland zit vol leuke weetjes en ontdekkingen. Laat je gratis rondleiden door een gids en maak bij Ons UNESCOkennis met de tien werelderfgoedlocaties die Nederland rijk is.

Pampus is tot eind oktober open. Je vaart erheen vanuit Muiden, Amsterdam en Almere. Op het eiland is een café-restaurant. Entree met de Museumkaart is gratis. Alle bezoekers maken dit seizoen kans op het winnen van een ballonvaart voor twee personen. Zie www.pampus.nlof bel naar 0294-262326.