Nieuws

Nieuw verpleeghuis voor kunstenaars op Oostenburg: Liesbeth List Huis

Op Oostenburg komt een verpleeghuis voor kunstenaars. In het Ramses Shaffy Huis is op 22 november de naam onthuld: het Liesbeth List Huis. In april start de bouw van dit kunstenaarshuis, een initiatief van Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO) en Stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam. Stadgenoot bouwt hier een plek waar een leven van kunst en cultuur samengaan met professionele zorg. 

Dit voor Amsterdam unieke woonconcept krijgt 36 woonateliers. De zorg wordt verleend door medewerkers die zelf actief zijn, of zijn geweest, in de kunstwereld. In een tijd waarin de vergrijzing sterk toeneemt, is een woonvoorziening speciaal voor oudere kunstenaars een prachtige aanwinst voor de stad. Bestuurder Pien de Jong van ZGAO: “In dit huis wonen kunstenaars beschermd, maar helemaal op hun eigen manier. Zij kunnen een leven leiden waarin kunst en cultuur samengaan met goede zorg. Het huis ademt creativiteit en de sociëteit op de begane grond zal ook voor de buurt veel gaan betekenen.”

ZGAO en Stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam werken ook al samen in het Ramses Shaffy Huis aan de Piet Heinkade, een huis voor jonge en oude kunstenaars waar ZGAO thuiszorg en creatieve dagbesteding biedt. 

Op de foto bestuurder Pien de Jong van ZGAO (rechts) en Anne Wilbers van Stadgenoot.