Nieuws

Nieuw platform voor nieuwbouw en kavels in Amsterdam

Wethouder Maarten van Poelgeest heeft donderdag 28 juni de website www.amsterdamwoont.nl gelanceerd. Op deze site – verzorgd door het Platform Woonpromotie Amsterdam – vinden huizenzoekers een overzicht van te koop en te huur aangeboden nieuwbouwwoningen en zelfbouwkavels in de stad. Het is een hele nieuwe service die, zo belooft het platform, ‘een lange en vaak onvolledige zoektocht voortaan overbodig zal maken’.

Het is voor het eerst dat gemeente en woningaanbieders in Amsterdam de handen op dergelijke wijze ineenslaan. Van Poelgeest: “Het is een mooi initiatief, dat ook goed in beeld zal brengen voor wie die huizen nu eigenlijk gemaakt worden.” Daar vraagt de tijd om. Want de manier waarop we de stad ontwikkelen is blijvend veranderd, zegt hij. “We ontwikkelen langzaamaan organisch, gefaseerd en afhankelijk van de tijd en de vraag van de markt.”

Naast een website, verzorgt Platform Woonpromotie Amsterdam ook een maandelijkse nieuwsbrief en een maandelijkse woondag. Zie ook www.amsterdamwoont.nl.