Nieuws

Nieuw in Oost: ‘boerenmarkt’ bij Polder

Voor vers fruit, aardappels en kazen – alles duurzaam en lokaal geproduceerd – kun je voortaan elke zaterdag terecht bij Buurderij Polder in het Science Park. Hier is met ingang van 20 maart wekelijks een pop-up ‘boerenmarkt’, met verse producten uit de omgeving van Amsterdam. 
Buurderij Polder is de zesde Buurderij-locatie die in de stad geopend wordt en de negentiende in heel Nederland. Het concept is overgewaaid uit Frankrijk, waar het sinds 2011 bestaat en enorm succesvol is. Er zijn inmiddels in heel Europa zo’n 1500 ‘Buurderijen’. Deze zorgen er samen voor dat steeds meer lokale ondernemers hun waren rechtstreeks bij de klant kunnen aanbieden. De producenten zijn heel verschillend, maar hebben een vergelijkbare werkwijze met aandacht voor biodiversiteit, circulaire economie en het tegengaan van voedselverspilling.
Hoe werkt het? Ga naar de website (boerenenburen.nl) en bekijk het aanbod. Dit is heel divers, van fruit, paddenstoelen, chocola en brood tot vegaburgers en zeep. Bestel wat je hebben wilt en haal jouw spullen op zaterdagochtend tussen 10.30 en 12.00 uur op (bij mooi weer buiten, anders in het café). Buurderij Polder, café-restaurant Polder, Science Park 201. boerenenburen.nl