Nieuws

Najaarsklaar met de woontrends van nu!

Woontrends komen en gaan. De ene keer val je steil achterover van verbazing: no way dat deze uitspatting bij jou door de voordeur komt. Maar soms zit er eentje tussen waar je als een blok voor valt. De kleur teal is er zo een. Dé trendkleur van 2014 is niet alleen het kleurlievelingetje van vele architecten en ontwerpers, ook wij vielen ervoor. Hoe maak je je huis najaarsklaar met teal in de hoofdrol en een glansrijke bijrol voor geometrische vormen? Wij zochten het voor je uit.

Uitgeroepen tot trendkleur van het jaar staat deze blauwgroene blos flink in de spotlights. Het mooie is: hij kan het hebben. Teal combineert het harmonieuze van groen en het kalme van blauw. Hierdoor werkt deze kleur uitstekend op de wand, zonder overheersend te zijn. Vooral als je hem combineert met naturel kleuren als beige en zand, houten meubels en vloeren. Teal op de muur is een kwestie van durven. Ga een middagje aan de slag met kwast en roller en je kamer is als nieuw. Harmonieus en helemaal van nu!

Knallen met kleur
Het ingetogen teal kan flink vlammen in combinatie met kleurstatements als rozetinten of okergeel. Kleur bestaat bij de gratie van licht. Hou hier dus rekening mee bij het uitkiezen. Is je ruimte op het noorden gericht dan komt er blauw daglicht binnen, terwijl dat op het zuiden geel licht is. Over het algemeen heeft een kamer op het zuiden minder warme tinten nodig om het gezellig te maken. Daarnaast geven natuurlijk en kunstlicht behoorlijke verschillen weer in kleurdiepte. Twijfel je? Ga dan voor een lichtere kleurtint. Nog beter: probeer de kleur eerst uit. Haal bij je verfspecialist een groot stuk verfkarton en een klein proefpotje verf. Loop op verschillende momenten van de dag met je geverfde karton door de kamer. Je kunt precies het effect van licht op de kleur zien. Schrik niet. Het verschil is enorm.

Koper is hot!
Ook dit najaar blijven warme materialen als koper onverminderd populair. Net als andere aardse tinten kleurt de prachtige bruine gloed goed bij teal. Maar hoe laat je koper terugkomen in je interieur? Denk klein. In dit geval geven kleine gebaren al een grootse uitstraling. Zoals kandelaars, spiegels of koperen armaturen. Heb je lef? Kies voor koperkleurig behang of meubels. Koper heb je glanzend en mat. Glanzend koper brengt leven in de brouwerij en geeft een luxe uitstraling. Je combineert dit het beste met wit en hout. Terwijl mat koper – stoer en raw – op zijn mooist is bij pasteltinten. Wie weet heb je nog wel een antieke koperen vaas in een rommelkamer liggen. Een beetje koperpoets en klaar.

Helemaal hip: cirkels, driehoeken en vierkanten
De geometrietrend is opvallend in zijn vorm en uitingen. Deze speelse en stijlvolle wiskundige vormen in huis trekken gegarandeerd bewonderende blikken. Ze voegen diepte en 3D-effect toe. Ook kinderen zijn er dol op. Bovendien is deze trend uitstekend te combineren met andere woontrends. De leukste tealkleurige kussens met rechthoeken, vijfhoeken en cirkels op de bank worden afgewisseld met koperkleurige piramidevormige kaarsenhouders op de bijzettafel. Je huis is in een handomdraai najaarsklaar. Laat de kou maar komen. Jouw cocoon is er klaar voor!

Melanie Parker-Zwanziger is journalist, interieurstylist en runt een sfeervol online boetiekje in woonaccessoires en lifestyle. Bekijk haar werk op www.pluckstyling.nl en www.pluckboutique.nl.

Dit verhaal is onderdeel van de woonspecial Leef!