Nieuws

Muiderpoorttheater en Pleintheater nu samen ‘Oostblok’

Oostblok opent op 24 januari; een theater voor toneel, jeugdtheater, dans, muziek, debat, film en literatuur. Oostblok – een fusie tussen het Pleintheater en het Muiderpoorttheater – heeft twee locaties: een aan de Tweede van Swindenstraat en een aan het Sajetplein. Daar is ook het nieuwe restaurant Oostblok gevestigd.

De theaters, die in jaren ’80 afzonderlijk van elkaar in de Oosterparkbuurt en de Dapperbuurt werden opgericht, slaan onder de naam Oostblok en onder artistieke leiding van toneelschrijver en regisseur Marijke Schermer als één theater en een restaurant een nieuwe weg in. Schermer: “Het theater legt de nadruk op professionele podiumkunsten, film en literatuur. Door samenwerkingen aan te gaan met uiteenlopende buurtgenoten, zoals Filmtheater Kriterion, Studio 52nd en de Voedselbank Oost willen we een breed publiek bereiken.
Onder leiding van chef en voormalig RTL4 Topchef finalist Samantha Vonk ontwikkelen we een restaurant met openingstijden die los staan van de programmering. Ook is Oostblok te huur voor repetities, amateurvoorstellingen, feesten en congressen.”

Oostblok openingsweekend 24, 25 en 26 januari
Oostblok opent met het maandelijkse meerdaagse themaprogramma Stof, over onder meer het idealisme: theater, debat, muziek en een ruilmarkt. Voor het volledige programma en meer informatie zie www.oostblok.nl.