Sport

Motion3 breidt uit naar drie professionele sportstudio’s: ‘Het persoonlijke is wat ons onderscheidt’

Motion3 is uitgebreid. Er zijn nu drie ruime sportstudio’s, sfeervol verlicht en ingericht met de beste materialen. Op enkele details na is de verbouwing klaar. De winkel mag dan gesloten zijn, herkenbare eyecatchers uit de gymzalen van onze jeugd – zoals de bok, de touwen en een rekstok – zijn gebleven. “Maar de trainingen en materialen zijn het nieuwste van het nieuwste.”

Motion3 begon zeven jaar geleden op IJburg als lifestylesportwinkel met een trainingsstudio van 20 vierkante meter. Dat is nu toegenomen tot 450 vierkante meter. De naam is gelijk gebleven, het logo vernieuwd. “We zijn een Boutique Gym,” vertelt eigenaar Laurens de Graaf, “een relatief kleinschalige en persoonlijke gym. Beleving en gevoel zijn belangrijk. Motion3 is volledig gericht op personal training en small group workouts.”

Alle trainingen rusten op drie pijlers, ze zijn persoonlijk, ‘funbased’ en resultaatgericht. “We geloven echt dat we het verschil kunnen maken, mensen kunnen helpen bij een gezonde levensstijl. Sport is hier leuk, maar levert ook resultaat op. Afhankelijk van je doel is dat meer kracht, een groter uithoudingsvermogen of bijvoorbeeld minder stress. De trainers, veertien specialisten inmiddels, kunnen het verschil maken. Ze geven je energie.”

In de vroegere winkel is nu de gloednieuwe HIIT-studio ingericht. Met onder meer curved treadmills en airbikes, het nieuwste van het nieuwste, maar ook die vertrouwde kettlebells, dumbbells en barbells. “Hier geven we strength-trainingen, Cardio BLC en HIIT Mix, dynamische, functionele trainingen. De kickboksstudio is naar boven verhuisd, bags hangen er standaard aan het plafond en op de fijne vloer kun je trainen op je blote voeten.” Hier worden zaktrainingen en techniektrainingen gegeven voor elk niveau. De personal training-studio is er voor mensen die net dat stapje meer willen en de vierde studio is van Sterk Reset, voor sport- en massagetherapie. 

Het is bijzonder hoe het is gegaan, overziet De Graaf de afgelopen zeven jaar. “Mijn droom was het om op persoonlijke wijze mensen te helpen bij een gezonde levensstijl. We hebben het beetje bij beetje waargemaakt. Ondanks de groei is dat persoonlijke gebleven. Daar staan we voor, dat is wat ons onderscheidt. Daarvoor zijn we dé plek op IJburg en in Oost.”

Motion3 is zeven dagen per week geopend. Het aanbod aan trainingen is nu groter, je kunt bijvoorbeeld terecht voor een krachttraining om 7.00 uur, Stretch & Tone om 9.00 uur of een kickbokstraining om 20.30 uur.