De Brug op

Moestuintjes Steigereiland-Noord

Moestuintjes op het Proefeiland

Tijdens de financiële crisis bleven veel bouwkavels op IJburg langere tijd onbebouwd, waardoor bewoners initiatieven met moestuintjes en speelplekken startten om de buurt groener, levendiger en gezelliger te maken. Nu ineens moet alles plaats maken voor huizen en hoge appartementsgebouwen, helaas voor de moestuinders en de lucht- en ruimtegenieters onder ons.

De gemeente stond echter open voor de vraag van de moestuinders op het Steigereiland om hen een vaste plek te geven voor de moestuin. De aangewezen plek daarvoor is het Proefeiland op Steigereiland-Noord, waar dan ook ruimte voor speelplekken en meer groen zal zijn.

Dat is natuurlijk geweldig nieuws; een mooi groot stuk moestuingrond met een aangrenzende pluktuin met fruitbomen, fruitstruiken, kruiden en snijbloemen waarvan iedereen kan plukken en natuurlijk een heerlijk zitje in de luwte voor een kopje thee met de buurtkat.

Hoewel er beperkte ruimte is, is er nog wel plek voor meer groene vingers. Meld je gerust aan bij onze Moestuinvereniging Proefeiland als je geïnteresseerd bent.

Zolang de vaste tuin er nog niet is, maken we gebruik van de huidige moestuinbakken achter de Zuiderzeeschool. Er zijn nog een aantal bakken over dus laat het weten als je daar ook interesse in hebt.

Het doel van de Moestuinvereniging is bijzondere, mooie en lekkere groenten, fruit en bloemen kweken in je eigen tuintje maar ook deelnemen aan gezamenlijke tuin-activiteiten zoals zorg dragen voor ‘ons’ moestuingebiedje en de pluktuin.

Deelnemen aan de toekomstige tuin is dus niet geheel vrijblijvend. Geïnteresseerd, nog vragen of wil je graag meedenken over de ontwikkeling van de tuin? Stuur een email met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer naar Paulien Mouwen: mouwenpaulien@gmail.com