Nieuws

Mode viert hoogtij op IJburg

Van 10 t/m 18 juli staat IJburg in het teken van mode. Voor het eerst strijkt de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) downtown – het openbare programma van dit toonaangevende mode-evenement – neer op IJburg. Modewinkels, fotografen en creatieve ondernemers uit deze wijk werken mee om te laten zien wat dit deel van Amsterdam aan mode in huis heeft.

Hanneke Bouma (36), mede-eigenaar van creatief bureau Moses., is initiator van AIFW downtown IJburg. “Ik wil IJburg graag op de kaart zetten als creatieve en levendige woonwijk. De Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats. Als deze IJburgse modeweek een succes wordt, kijken we of we het over een halfjaar nòg grootser kunnen aanpakken.”


Het besloten gedeelte van de Amsterdam International Fashion Week vindt van 14–18 juli plaats op Cultuurpark Westergasfabriek.

IJburg programma AIFW downtown:


IJburg Fashion district, 10 t/m 17 juli:
In de deelnemende modewinkels op het eiland wordt u op zaterdag 10 en zaterdag 17 juli onthaald met een hapje en een drankje. Bezoekers ontvangen op vertoon van de kassabon (minimale besteding 50 euro) aan het eind van de route bij café restaurant N.A.P. een gratis glas wijn.

Deelnemende winkels: Ien Lifestyleshop, Flo4kidz, Frontrow, Sevenlands, Suburb Denim, BIJ’TIJ, Tjikky&Ko. Deelnemende winkels en N.A.P. zijn herkenbaar aan de AIFW raamsticker.

Fashionfotografie bij N.A.P. Amsterdam, 10 t/m 18 juli:
Modefotografen Carin Verbruggen, Ferry Drenthem Soesman en Nick Kidman, alle drie wonend en werkend op IJburg, maken speciaal voor downtown een modeportret met IJburg als decor. De portretten zijn van 10 t/m 18 juli te bezichtigen in café-restaurant N.A.P. aan de haven (Krijn Taconiskade 124).

Window Watching: film Behind the scenes, 10 t/m 18 juli:
Tijdens de fotoshoots van Verbruggen, Drenthem Soesman en Kidman wordt er ook gefilmd. Hoe het er behind-the-scenes aan toe ging kunt u zien op een beeldscherm in de etalage van creatief bureau Moses. (begane grond Y10-gebouw, IJburglaan 628).