Nieuws

Mediakunst op Joris Ivensplein

Planet M, een nieuwe mobiele publieks- en presentatieruimte van het Nederlands Instituut voor de Mediakunst (NIMk), staat van 12 t/m 14 december op het Joris Ivensplein. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het instituut in vervulling: het land intrekken en mensen op een verrassende manier kennis laten maken met mediakunst en de hedendaagse digitale cultuur. In de ruimte, waar mediakunst en innovatieve technologie geshowd wordt, vinden onder meer workshops plaats en zie je papercraftmodellen.

In samenwerking met gerenommeerde kunstenaars als Kristina Andersen en Sander Veenhof werd afgelopen maanden gewerkt aan een educatief programma, dat speciaal op maat is gemaakt. Docenten en leerlingen van het IJburg College zijn uitgenodigd om workshops te volgen op het gebied van onder meer augmented reality en wearables. Planet M werkt voor deze pilot samen met het IJburg College, omdat de school altijd openstaat voor bijzondere educatieve projecten en koploper is in het gebruik van digitale middelen in het leerproces. Vanaf 2012 wordt dit programma overigens landelijk aangeboden.

Tekenen zonder stoepkrijt, potlood of stift
Woensdagmiddag 14 december is de workshop ‘Geotales’. Kunstenaars Esther Polak en Ivar van Bekkum laten zien dat je met GPS behalve de weg vinden, ook kan een tekening kan maken. Kinderen en hun ouders mogen het zelf proberen. De workshop, van 13.00-18.00 uur, is gratis en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Om 13.00 en 18.00 wordt op deze dag ook gebouwd aan zogenoemde papercraftmodellen; het ruimtelijk maken van 2D prints.

Koep Zopie
Om de tentoonstelling feestelijk af te sluiten is er op de 14e vanaf 17.00 uur koek en zopie voor belangstellende bewoners.