Nieuws

Maarten van Poelgeest opent Spektakel op IJburg

Het is dit jaar precies 10 jaar geleden dat de eerste mensen op IJburg kwamen wonen. De achtste editie van het festival Spektakel op IJburg op 9 september wordt daarom extra feestelijk, met speciale activiteiten. En wethouder van Amsterdam Maarten van Poelgeest komt meevieren. Om 13.00 uur opent hij het theaterfestival op het Diemerparkstrand.

Theatraal IJburg is één van de eerste organisaties op IJburg die activiteiten voor kinderen en jongeren organiseerde. Naast onder meer de jeugdtheaterschool en IJburgTV organiseren ze ook dit jaarlijkse festival voor de hele familie. In het Diemerpark kun je kennismaken met kunst, cultuur en theater. Er komen grote namen, zoals Lejo van Sesamstraat en daarnaast maakten acht jonge theatermakers voorstellingen speciaal voor het festival.

Onder meer dit jaar
Lejo, het vingerpoppetje met de bolle oogjes (theater, AL)
Flessenpost (theater, Pauline van Kalkert, AL), een verhaal over een kleine wereld waarin iedereen zich thuis voelt. Of toch niet? Over een brief in een fles, in zee gegooid. Wordt ‘ie gevonden?
Prinses op pad (Raquel Abrahams, muziektheater, AL), met liedjes en verhalen naar een andere wereld. Je mag zelf ook meedenken over het verhaal, en Raquel tapdanst wat jij bedenkt.
Sprookjesbos BV (Natuurlijk Figuurlijk, theater, 4+), een wolf, elf en kabouter in de kantine van Sprookjesbos BV.
Welterusten?! (Manon Geers, griezeltheater, 6+). Adrie en Berta zijn wereldreizigers, maar wel hele bijzondere. Ze slapen altijd stiekem onder de bedden van kinderen en stelen dan eten uit de koelkast. Of een hamster… Vandaag is de proviand is op. Ze besluiten niet iets, maar iemand op te eten….
In het grote notenbos (Noortje Folkertsma Sarah Sötemann, muziektheater, 6+). Aap en Eekhoorn zijn beste vrienden. Aap wil altijd spelen en Eekhoorn is alleen maar bezig met muzieknoten zoeken voor in de winter. Want zonder muziek word je verdrietig.
Cupido (Desiree van Haaren, theater, 8+). Cupido is neergestort op aarde en heeft de vorm gekregen van een mens. Een dametje in een rood mantelpakje. Ze is een mens!! Hoe moet dat? Hoe doe je dat?
Eón (Mirjam van der Leer, dans, 10+), een danstheatervoorstelling waarin de zoektocht naar eeuwigheid wordt belicht.

Bekijk het volledige programma en voor informatie www.theatraalijburg.nl.