Nieuws

‘Maak een biodiverse oase van je balkon’

De biodiversiteit in Nederland is de laatste jaren achteruitgehold. Ook in de stad komen steeds minder vogels en insecten voor. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vinden Suzanne de Boer en Friederike Joppen. Ze schreven het boek Balkon Geluk, stap voor stap een biodiverse oase. Balkons kunnen wel degelijk een plek zijn voor insecten en vogels, weten zij. Met je handen in de aarde wroeten maakt bovendien gelukkig, blijkt keer op keer uit onderzoeken. 
Suzanne de Boer (balkonhovenier en eigenaar van Het Bloembalkon): “Je kunt de biodiversiteit zelf versterken. Juist in de stad, want daar kunnen we zo goed omhoog: met een balkon kun je ervoor zorgen dat er meer insecten – en daarmee vogels – naar de stad komen.” 
Friederike, eigenaar van balkonwinkel De Balkonie aan de Javastraat: “Met één plant kun je al verschil maken. Duifkruid bijvoorbeeld is de lievelingsplant van verschillende hommels en bijen. Zet er op een zonnig balkon muskuskaasjeskruid, klokjesbloem en ooievaarsbek ‘Geranium Rozanne’ naast en je hebt al een klein paradijs waar insecten ook gek op zijn.” Het boek staat vol praktische tips over onder meer de juiste plantkeuze, geschikte potten, het gebruik van hydrokorrels en heel veel styling. 
Zie ook hun community @spreadyourbalconylove op Instagram.