Nieuws

Lichtpuntje voor ‘Nuonweg’

De gemeenteraad van Amsterdam buigt zich half december alsnog over de vraag of er aan voorgenomen afsluiting van de ‘Nuonweg’ werkelijk niet te tornen valt. Daarmee is een lichtpuntje ontstaan in een tot nu toe weinig succesvolle discussie om deze weg (topografisch de Overdiemerweg geheten) nog een aantal jaren open te houden, ook als IJburg volgend jaar via de Uyllanderbrug rechtstreeks verbonden zal worden met de A1.

De discussie die de voorgenomen afsluiting van de ‘Nuonweg’ (voor alle verkeer!) de afgelopen maanden teweeg heeft gebracht, stuitte steeds op een onwrikbare wethouder Van Poelgeest. Aan zijn harde afspraken met de gemeente Diemen viel niet te tornen, zo luidde zijn boodschap, en bovendien was er ook geen geld om het geplande kruispunt nog te veranderen. Om nog maar te zwijgen over de gevaren die zouden ontstaan als fietsers – net als in de huidige situatie – het dan drukbereden kruispunt zouden moeten oversteken.
Willen tal van IJburgers voor hun wekelijkse boodschappen zonder omweg naar de Maxis rijden? Voorziet de gemeente Muiden verkeersproblemen zolang de reconstructie van de A1 – klaar in 2020 – nog niet gereed is? Moeten Muidense scholieren op weg naar het IJburg College via het onverlichte pad langs de dijk? De Nuonweg gaat dicht, en daarmee basta.

Toch is de kans nog niet verkeken dat de partijen die de Nuonweg willen openhouden die stramme houding langzaamaan doorbreken. In de raadscommissie Bouwen, Wonen en Klimaat van vorige week deed VVD-raadslid Van der Ree een oproep aan Van Poelgeest om alsnog met de gemeente Diemen te gaan praten. Uiteindelijk werd besloten dat dit verzoek in de gemeenteraadsvergadering van 18 of 19 december aanstaande in stemming zal worden gebracht. Misschien toch nog een lichtpuntje voor een open Nuonweg…

Lees hier het dossier van de Brug over de Nuonweg.

1 Reactie

  1. Idee: als de IJburger straks (als de nieuwe Uyllanderbrug open is) ontheffing zou krijgen om een stuk over de Maxisweg / Diemerpolderweg te rijden (kijk even op Google Maps), dan kan de IJburger straks alsnog zonder echt om te rijden naar de Maxis (alsook naar de A1 richting Amersfoort of juist komend vanuit de richting Amersfoort naar IJburg).

Comments are closed.