Nieuws

Levensgrote foto’s Dapperbuurt in Oosterpark

In het Oosterpark wordt zaterdag 18 augustus om 14.00 uur de fototentoonstelling Nergens zoals hier geopend. De levensgrote beelden zijn door buurtbewoners gemaakt, in samenwerking met Foam Fotografiemuseum Amsterdam en Ymere. In april kregen bewoners uit de Dapperbuurt een aantal workshops van de organisaties aangeboden. En kregen ze de opdracht om hun geliefde buurt te fotograferen. De mooiste beelden zijn vanaf zaterdag in het Oosterpark te bezichtigen, en reizen daarna tot oktober door zeven andere buurten in Amsterdam en Kennemerland.

Met het project beogen Ymere en Foam een betere cohesie tussen buurtbewoners, en bieden zij een breed publiek de mogelijkheid op een toegankelijke manier kennis te maken met fotografie.

De tentoonstelling is te bewonderen in het Oosterpark, ter hoogte van de muziekkoepel, tot en met 30 augustus. Daarna reist de tentoonstelling door naar Haarlemmermeer.

Meer informatie, ook over het project in andere buurten vind je op www.nergenszoalshier.nl en op www.facebook.com/nergenszoalshier.