Nieuws

Leerlingen maken foto’s

Elke vrijdag is er in het IJburg College een workshop Fotografie voor leerlingen. Hun opdracht was op het terrein van school in twee categorieën – Architectuur en Functioneel – te fotograferen, met als uitgangspunt het mooie gebouw. Afgelopen vrijdag 30 november tijdens de laatste sessie werden de prijswinnaars geselecteerd. Nick Bouma won de eerste prijs.

In de jury grootmeesters Martijn van den Dobbelsteen (fotograaf), Nico Moen (schoolleider bedrijfsvoering en communicatie) en Edvard Houtkoop (workshopleider en deelschoolleider Bovenbouw). Ook de leerlingen hadden een stem, zij brachten een advies aan de jury uit. Aan Van den Dobbelsteen daarbij de taak elke leerling bij elke foto professionele feedback te geven.

Na een vruchtbare middag kwamen de volgende winnaars uit de bus. In de categorie Architectuur werd Nick Bouma eerste, Jora Vreeling tweede en Phijoena Meijer derde. In ‘Functioneel’ ging de eerste prijs ook naar Nick Bouma, tweede werd Rosa Tsiaxiras met een portret Uma van Hinte en ten slotte ging de derde prijs naar prijs naar Nohn Nung Slof. Hun foto’s krijgen een prominente plaats in de school.