Nieuws

Landelijke actie ‘ontdek de pleegouders in je buurt’

Op 5 oktober is er de landelijke actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’. Overal in het land zetten pleegouders dan hun deur open en zijn belangstellenden welkom om eens binnen te lopen. Ook Amsterdamse pleegouders delen op die dag hun ervaringen. Op IJburg bijvoorbeeld, zijn inmiddels zo’n 30 pleeggezinnen actief. Een aantal van hen is op zaterdagmiddag 5 oktober in de Binnenwaai om te vertellen over het pleegouderschap.

“Vanuit hun persoonlijke ervaringen en verhalen kunnen zij als geen ander vertellen wat het betekent om pleegouder te worden en om pleegouder te zijn,” verklaart Mark Bent, woordvoerder Jeugdzorg Nederland en bestuursvoorzitter van Spirit.

In de Stadsregio Amsterdam worden zo’n 1500 kinderen (tijdelijk) opgevangen in pleeggezinnen. Er is nog altijd een groot tekort aan pleegouders.

Wie belangstelling heeft voor pleegzorg kan die middag eveneens vrijblijvend een informatiepakket over pleegzorg afhalen, op 5 oktober tussen 14.00-16.30 uur in de Binnenwaai (Ed Pelsterpark 2, 1087 EJ Amsterdam).

Op www.pleegzorg.nl  vind je informatie over de actie en pleegzorg in het algemeen.