Nieuws

‘Kunstenaars gezocht’

In het weekend van 15 tot 17 april vindt in het Oostelijk Havengebied, op het Zeeburgereiland en op IJburg het Open Atelierfestival Oost plaats. Dit is een kunstmanifestatie voor en door creatieve ondernemers. Kunstenaars in Oost presenteren zichzelf en hun werk om de bewoners van Amsterdam te laten kennismaken met de schat aan kunst die Oost rijk is.

Organisator Stichting Open Ateliers hoopt natuurlijk op deelname van veel kunstenaars en dat de open ateliers veel publiek zullen trekken. De kunstenaars stellen dit weekend hun werkruimte gratis open en zijn in de gelegenheid hun werk aan een zo breed mogelijk publiek te tonen. Niet alleen wordt kunst op deze manier heel toegankelijk, het bevordert ook de sociale cohesie en de economische zelfstandigheid van kunstenaars.

Kunstknooppunten
Kunstenaars uit andere delen van Oost mogen ook deelnemen aan de manifestatie. Zij kunnen hun werk tonen op zogenoemde kunstknooppunten, bij voorbeeld in culturele instellingen, gemeenschapsruimtes, leegstaande winkelpanden en gebouwen. Veel van deze knooppunten bevinden zich op IJburg, onder meer aan het Ed Pelsterpark en op Blijburg De centrale expositie zal ook op IJburg worden gehouden, waarschijnlijk in het Centrum voor Vrije Tijd.

Doel van de organisatie is om de aantrekkelijkheid van het stadsdeel en de aanwezigheid van veel beeldend kunstenaars en ontwerpers te onderstrepen. De Stichting werkt samen met stadsdeel Oost, De Rode Loper en het CBK Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op de website www.openatelierszeeburg.nl. Ook kunnen kunstenaars zich hier aanmelden voor deelname.