Nieuws

Korte verbinding IJburg-Muiderbrug bemoeilijkt

De gemeente Diemen heeft onlangs draconische maatregelen genomen om het IJburgers onmogelijk te maken via een ‘circustruc’ de kortste weg naar de Maxis te nemen. Door de aanleg van een hoge vluchtheuvel bij de afslag Fortdiemerdamweg is het niet meer mogelijk de parallelweg over de Muiderbrug op te draaien.

Een woordvoerder van de gemeente Diemen: “Het was altijd al verboden om vanuit IJburg linksaf de parallelweg langs de A1 op te gaan. Maar dat verbod werd de afgelopen periode herhaaldelijk genegeerd. Daardoor ontstonden gevaarlijke situaties. Met het oog op de verkeersveiligheid is die mogelijkheid door een andere inrichting nu ongedaan gemaakt.”

Het is niet de ‘andere inrichting’ waar IJburgers sinds vorig najaar naar uitkeken: de verkeersveilige afslag op de Fortdiemerdamweg van en naar IJburg, die zowel door de directie van winkelcentrum Maxis als door de gemeente Amsterdam bij de gemeente Diemen zou worden aangedragen als ‘tijdelijke oplossing’, zolang de zogenoemde Nuonweg afgesloten bleef. Gesprekken hierover zijn volgens onze bronnen (nog) niet gevoerd. Wel is de gemeente Amsterdam bezig met het eind vorig jaar toegezegde onderzoek naar de mogelijkheden en kosten van een heropening van de Nuonweg voor lokaal verkeer. De resultaten daarvan worden komend najaar verwacht.