Nieuws

Kom op voor de bij

2012 Is het jaar van de Bij. Daarom organiseert IVN Diemen op 13 mei een presentatie over de bijenkasten op boerderij Langerlust door imker André Abels. De bij verdient aandacht, vindt de organisatie, omdat dit nuttige beestje ontzettend belangrijk is. Ze zorgen voor bestuiving en dus onder veel meer voor onze appels en peren. Op boerderij Langerlust staan bijenkasten, en groeien de bloemen die bijen nodig hebben.

Het Jaar van de Bij
Het aantal bijen in Nederland neemt de laatste jaren schrikbarend af. Dat komt omdat de natuur bekaaid is en er minder bloemen in het wild groeien. Bijen leveren door hun bloembestuivingen een zeer belangrijke bijdrage aan onze voedselproductie en de biodiversiteit. De partners, onder anderen KNNV, Bijenstichting en IVN, hopen dat het Jaar van de Bij de broodnodige aandacht voor de honingbij én wilde bijen zal opleveren. Het weekend van 12 en 13 mei is ook een landelijk bijentelweekend.

De presentatie van imker Abels is op zondagmiddag 13 mei, van 14.00-16.00 uur bij boerderij Langerlust aan de Provincialeweg 24 in Amsterdam Zuidoost. Kijk voor meer informatie op ivndiemen.blogspot.com. Of mail Carry Pot van de IVN werkgroep Diemen ce.pot@planet.nl.