Nieuws

KNSM-eiland protesteert tegen reuzenschepen

In het Oostelijk Havengebied maken bewoners zich grote zorgen over hun woonomgeving, nu het stadsdeel het Havenbedrijf toestemming gegeven heeft langs de Surinamekade drie aanlegsteigers te plaatsen voor binnenvaartschepen.
Volgens het Havenbedrijf zijn deze aanmeerplekken nodig om binnenvaartschippers een plek te bieden waar ze kunnen rusten. Bewoners vrezen een komen en gaan van grote schepen en overlast door onder meer lucht- en lichtvervuiling. Doordat de grote schepen haaks op de kade komen te liggen, dreigt volgens hen het uitzicht over het water grotendeels verloren te gaan voor bewoners en wandelaars op de kade.
Stadsdeel en Havenbedrijf beroepen zich op het bestemmingsplan, dat al voorzag in de komst van aanlegsteigers. Bewoners wijzen erop dat er nu met veel grotere schepen (met een lengte tot wel 180 meter) gevaren wordt en dat schepen en steigers enkele meters hoger zijn dan in het bestemmingsplan staat vermeld. Zij roepen het stadsdeel op de vergunning in te trekken. Medestanders kunnen hun petitie ondertekenen op petities.nl, ‘industrialisering Surinamekade’.

Lees ook:
Havenkraan KNSM-eiland omgebouwd tot hotel (28-01-2016)