Nieuws

Kinderlokker actief op IJburg, politie zoekt getuigen (update)

Kinderen zijn de afgelopen week lastiggevallen op verschillende plekken op IJburg. Een man deelde lolly’s uit vanuit een auto in de buurt van het Van Goghpark. Bij speelplekken en in het Diemerpark toonde iemand zijn geslachtsdeel. Ook werd geprobeerd foto’s van kinderen te maken. Of het om een en dezelfde persoon gaat, is nog niet duidelijk. De politie neemt de zaak zeer serieus.

Een voorlichter van politie Amsterdam-Amstelland: “Bij de politie zijn recentelijk enkele meldingen binnengekomen van kinderen die zijn lastiggevallen op IJburg. Naar aanleiding hiervan is een onderzoek gestart, teneinde inzicht te krijgen in de aard, de omvang en de eventuele samenhang tussen de verschillende meldingen. Wanneer ouders of verzorgers via hun kinderen soortgelijke verhalen horen wordt verzocht contact op te nemen met 0900-8844. De politie adviseert de kinderen goed in de gaten te houden en bij onraad contact op te nemen met 112.”

De hockeyclub en voetbalclub, gevestigd in het Diemerpark, hebben hun leden dit weekend via mail en website gewaarschuwd. Ook diverse scholen maakten ouders alert.

Update:
Politie zoekt getuigen

In de afgelopen week is een viertal incidenten gemeld bij de politie waarbij een man op twee momenten kinderen vanuit zijn auto snoep zou hebben aangeboden én van een man die twee keer zijn geslachtsdeel toonde aan kinderen. Op dit moment lijken beide zaken los te staan van elkaar.

Bureau Zeden heeft de meldingen in onderzoek en is op zoek naar getuigen en/of mensen die meer informatie kunnen geven over de betreffende incidenten.

Met name een vrouw die op dinsdagmiddag 5 maart, tussen 4 en 5 uur met een vermoedelijk rode kinderwagen en gekleed in een rode jas in het Diemerpark heeft gewandeld. Zij is mogelijk getuige geweest van één van de schennisplegingen en wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

De politie roept eenieder op alert te zijn en verdachte personen en omstandigheden direct te melden.

Rechercheurs van Bureau Zeden onderzoeken tevens in hoeverre er samenhang is tussen andere schennisplegingen elders in de stad.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het algemene politienummer 0900-8844. Bij spoed 112.

1 Reactie

Comments are closed.