Nieuws

Kinderboekenschrijvers en Romeo & Julia op Muiderslot

Vijftien bekende historische kinderboekenschrijvers, onder wie Agave Kruijssen, Lydia Rood,
Jacques Vriens en Arend van Dam, komen op zaterdag 1 juni naar het Muiderslot. Kinderen kunnen hun favoriete schrijver ontmoeten en van hen de kneepjes van het vak te leren. Samen schrijven ze een verhaal over het beroemde kasteel.

De kinderen mogen in de schrijversestafette hun fantasie de vrije loop laten gaan en meeschrijven aan een verhaal over het Muiderslot met deze Schrijvers van de ronde tafel. Aan het einde van de dag is er op het slotplein een voordracht van het nieuw geschreven verhaal.

De schrijvers zijn van 13.00 tot 16.30 uur op het slot aanwezig op verschillende plekken in de Toren- en Ridderroute. Op het slotplein is een boekenkraam ingericht, in samenwerking met de BoekenArk uit Weesp.

Romeo & Juliet
Op woensdag 12 juni speelt The Festival Players Theatre Company nog een keer het liefdesverhaal van Shakespeare in de Ridderzaal. De Engelse acteurs brengen het familiedrama Romeo and Juliet – jonge geliefden in het Italië van de Renaissance – ‘op verrassende wijze tot leven’. Reserveringen en kaartverkoop voor deze voorstelling gaat via de website van het Muiderslot.

Meer info op www.muiderslot.nl.

Lees ook:
Veerdienst IJburg-Pampus-Muiderslot weer open
Echte ridders doen een zwerkhou