Nieuws

Kikid lanceert lesmateriaal voor jongeren, met artiest Willie Wartaal: ‘Blijf geloven in jezelf, alles is mogelijk’

Dat de coronacrisis impact heeft op de ontwikkeling van jongeren is duidelijk: er is meer sprake van sombere gevoelens, en ook zijn er signalen dat meer jongeren zich in onveilige thuissituaties bevinden. Hierom lanceert Stichting Kikid nieuw lesmateriaal in samenwerking met Willie Wartaal. Aan de hand van zijn persoonlijke levensverhaal laat hij jongeren inzien dat ze in zichzelf moeten blijven geloven, ook wanneer het tegenzit. 

Hij zegt: “Jongeren zijn inspirerend, een spiegel voor ons volwassenen én de toekomst. Ik hoop op deze manier een steentje bij te dragen aan hun zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. En ik wil jongeren graag een hart onder de riem steken, om ondanks je thuissituatie te blijven geloven in jezelf. Alles is mogelijk.”

De artiest van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Spangas vertelt in het lesmateriaal op kwetsbare wijze over zijn eigen moeilijke jeugd, waar hij toch altijd in zichzelf heeft geloofd. Door middel van deze lessenreeks helpen Willie Wartaal en Kikid – een stichting die theatereducatieprojecten, projectweken, trainingen en lesmaterialen maakt – de jongeren met het inzicht dat in jezelf geloven belangrijk en cool is.

Willie Wartaal: “Op dit moment heb ik het gevoel dat de gevestigde instanties niet voldoende zorg dragen voor het welzijn van alle jongeren, vooral op sociaal maatschappelijk gebied. Een hoop kids hebben het moeilijk thuis en durven daar niet altijd over te praten. Zeker in coronatijd hebben zij het lastig en laat dit sporen na.”

Met dit lesmateriaal, wat docenten zelf kunnen inzetten, hoopt Kikid dat jongeren zich gesteund voelen en dat ze weten waar ze terecht kunnen. Hiervoor wordt er in het lesmateriaal ook verwezen naar instanties. 
Naast het lesmateriaal met Willie Wartaal verschijnt binnenkort een tweede lessenreeks met artiest Numidia, bekend van onder andere Meli Meli en Tout est bon.
Bekijk de promotievideo hier.

Willie Wartaal is voormalig columnist van de Brug.