Nieuws

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum IJburg

Een schoon en veilig winkelgebied, dat is Winkelcentrum IJburg. Aanstaande zaterdag 17 november behaalt het namelijk de derde en laatste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Om 14.00 uur vindt de uitreiking plaats.

Al in 2007 tekenden de betrokken partijen (ondernemers, politie Amsterdam-Amstelland, brandweer, stadsdeel Oost en de beheerder SCM) een intentieverklaring om samen de veiligheid van het winkelcentrum te bevorderen en de criminaliteit te bestrijden. Sindsdien is er hard gewerkt. In 2008 al werd de eerste ster behaald, in 2010 volgde de tweede.

Het keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) maakt het mogelijk om de veiligheid van winkelcentra op een gestructureerde manier te verbeteren. De eerste ster heeft te maken met de veiligheid in het openbare gedeelte. De tweede en derde ster hangen samen met de veiligheid in de aansluiting van het winkelgebied op de omgeving en de veiligheid in individuele winkels. De controle van het proces en de uiteindelijke goedkeuring gebeurt door KIWA, het landelijke keuringsinstituut.

Vanwege de behaalde prestatie is het op zaterdag 17 november tussen 14.00 en 17.00 uur feest in winkelcentrum IJburg.

1 Reactie

Comments are closed.