Nieuws

Kerstvieringen in Oost, een greep

Faire Kerstfair
Op zondag 20 december is er in de Hofkerk volop activiteit. Op de Faire Kerstfair verkopen goede doelen kerstartikelen. Kinderen kunnen eigen kerstversiering en kerststukjes maken en er worden kerstverhalen verteld. Ze kunnen zich ook verkleden als één van de heiligen in de kerststal. Een meezing-kerstkoor maakt het geheel compleet. De voedselbank is ook aanwezig, dus neem gerust iets extra’s mee en maak iemand anders blij. Er is warme chocomel en glühwein en ander lekkers te koop.
In dezelfde kerk kun je dit jaar ook weer een rondgang maken langs een bijzondere collectie kerststallen in alle soorten en maten. Het zijn er wel 150. Ze zijn afkomstig uit alle windstreken en dus heel gevarieerd. Hofkerk, Linnaeushof 94.

Kerstviering IJburg
Op donderdagavond 24 december vindt er in het IJburg College een familie-kerstviering plaats. De viering is bedoeld voor alle IJburgers die graag gezamenlijk kerstavond willen vieren. De bijeenkomst is een initiatief van De Binnenwaai, de protestantse kerk op IJburg. Met medewerking van burgemeester Van der Laan, acteur Peter Faber en Stichting Theatraal IJburg. De toegang is gratis.
Bij de ingang van de school is op 24 december van 12.00 tot 19.00 uur een levende kerststal te bewonderen. IJburg College, Pampuslaan 1.

Kerst in Oostpoort
Oostpoort staat in het teken van Kerst. Bij het winkelcentrum vind je een zogenoemde een kerstboulevard met meer dan dertig kramen, foodtrucs en een podium Fresh FM. Op de Oranje-Vrijstaatkade staat een traditionele kerstmarkt met onder meer houten kerststallen.

De kerstmarkt is van donderdag 17 december t/m woensdag 23 december van 12.00-19.00 uur. Op zaterdag 19, dinsdag 22 en woensdag 23 december kun je je kerstinkopen van Oostpoort laten inpakken in een glossy christmasbox. Op woensdag 23 december komt de kerstman. Er zijn ook extra koopavonden en er is een veiling voor goede doelen. Het programma vind je op www.beleefoostpoort.nl.

 

20 december
Jesper en het weeshuis, Karel Baracs De Verhalenman. Een waargebeurd kerstverhaal voor mensen van 6 tot 106 jaar. Het Verhalenatelier, 15.00 uur, verhalenman.nl (vooraf reserveren).

22 en 23 december
Kerstspel, Nieuw Amsterdams Kinderkoor met Amsterdam Baroque Orchestra (familievoorstelling). Verteller is Dieuwertje Blok. Muziekgebouw aan het IJ, 15.00/19.30/11.00 uur, muziekgebouw.nl.

24 december
Kerstavond in Durgerdam. Dorpskerk: ‘Vrede op aarde, meer dan een lied’. Ilco van der Linde, mede-uitvoerder van onder meer de bevrijdingsfestivals en Dance4Live vertelt over de kerstgedachte. De Turks-Nederlandse zangeres Karsu komt zingen. Durgerdammerdijk 76.

24 december
Kerstommegang, bonte stoet dieren (inclusief kameel) om 17.00 uur vanaf het Gemeentehuis naar de kerk van Sint Petrus’ Banden waar op het Kerkplein de levende kerststal is. Met kinderen in een kersttoneelstuk en onder begeleiding van Diemer band De Neuteblazers.

26 december
Kerst Inn. Feestelijk programma met spellen, muziek, verhalen. Elthetokerk, 17.00-20.00 uur, Javastraat 118 (opgeven voor 23 december: elthetokerstinn@gmail.com).