Nieuws

Juttersdok, al 20 jaar meer dan ‘jutten’

Juttersdok is een keten van kringloopwinkels in Amsterdam. Deze maand bestaat de organisatie twintig jaar. Er werken vooral vrijwilligers, Amsterdammers die minder makkelijk hun plek vinden in de samenleving. Het Juttersdok is een ontmoetingsplek, geeft advies over onder meer wonen en educatie, en helpt door het aanbieden van werkplekken. Alles in nauwe samenwerking met de gemeente en andere instanties.

Juttersdok staat met name bekend om de (kringloop)winkels. Deze fungeren als springplank naar ander werk. “Onze opruimdienst haalt in heel Amsterdam gratis gebruikte meubels op. Vervolgens worden de spullen gesorteerd en indien nodig gerepareerd. Daarna komen ze in de winkels terecht. De artikelen zijn scherp geprijsd en worden daardoor snel verkocht. Elke maand hebben we een geheel nieuw aanbod.” Naast de ophaaldienst en winkels heeft Juttersdok onder meer werkplaatsen en een callcenter. Alles bij elkaar is er werk voor 170 Jutters.

Een van de winkels van Juttersdok ligt aan het Zeeburgerpad. Een ruim assortiment van alles en nog wat. Zie ook: www.juttersdok.nl.