Nieuws

Jubileumeditie festival Spektakel op IJburg

Aanstaande zondag 17 augustus vindt op het Diemerparkstrand de tiende editie van theaterfestival Spektakel op IJburg plaats. Vanaf 12.00 uur is er een programma met onder anderen mimespeler Hakim, bekend van Sesamstraat. Er zijn ook workshops, kraampjes en er is veel te doen voor jongeren, zoals een silent disco en slacklinen. Het festival trapt voor volwassenen al af op zaterdagavond 16 augustus, met onder meer de tango.

Hakim treedt op met zijn humoristische voorstelling de Poepshow. Daarnaast speelt Jeugdtheatergezelschap Wie Walvis het muzikale liefdesverhaal Moustachio. Er is de voorstelling In de Verte en De Verhalenman brengt de interactieve voorstelling Memhet de Mug.

In tenten op het terrein laten nieuwe jeugdtheatermakers hun voorstellingen zien. Er is er een workshopprogramma van Jeugdtheaterschool TIJ, maar ook kun je leren hoepelen of je laten schminken.

Dit jaar is er extra veel te doen voor jongeren (10+). Met een silent disco, slacklinen en een open podium krijgen de 10+ers een eigen plek op het festival.

Feestelijke kick off 16 augustus
Voor volwassenen is de aftrap van het festival al op 16 augustus vanaf 19.30 uur, met Theater in de Haven. In caf├ęs N.A.P. en DOK48 zijn er korte muziek- en theatervoorstellingen, in samenwerking met Theatercollectief De Eenzamers, en je kunt bijvoorbeeld meedoen aan tangolessen.

Zie voor alle info en het complete programma www.theatraalijburg.nl.