De Brug op

Johan Cruijff opent court Betondorp

Johan Cruijff heeft samen met burgemeester Eberhard van der Laan het Cruyff Court Betondorp geopend. Het veldje ligt in de wijk waar hij als kind altijd zelf voetbalde, om de hoek bij zijn ouderlijk huis. Oud-spelers van Lucky Ajax speelde de openingswedstrijd tegen kinderen uit de buurt.

Het Cruyff Court maakt deel uit van de speelstrook ‘Onderlangs’ in Betondorp, die aan vervanging toe was. De buurt is nauw betrokken geweest bij de renovatie en veel ideeën van buurtbewoners zijn meegenomen in het ontwerp van de speelplek. Het bestaande voetbalveld is vervangen voor een Cruyff Court. Hier zijn meerdere sport- en spelfuncties zoals een basketbalveld, een speeltuin en buiten-fitnessapparaten aan toegevoegd, zodat hier een sportcluster is ontstaan.

Betondorp is gebouwd in het begin van de jaren twintig en dankt haar naam aan het deel van de buurt dat uit beton is opgetrokken. Dit jaar viert Betondorp zijn 90-jarig bestaan. De feestelijke viering is gepland in het weekend van 13 en 14 september.

Johan Cruijff: “Ik ben heel trots op dit Cruyff Court dat ligt in de wijk waar ik ben opgegroeid en altijd voetbalde op straat. Ik ben vooral ook trots dat het Cruyff Court onderdeel uitmaakt van een hele strook aan beweegvoorzieningen. Deze locatie nodigt uit om er naartoe te gaan, om lekker buiten te zijn, mensen te ontmoeten en samen te sporten en bewegen.”

Na de officiële opening gaf Cruyff Foundation ambassadeur Soufiane Touzani een freestyle show voor alle aanwezigen. Vervolgens speelden de kinderen uit Betondorp een wedstrijdje op het nieuwe Cruyff Court tegen Lucky Ajax met o.a. Sjaak Swart, Wim Jonk, Rob Witschge en Kiki Musampa. Daarnaast kon iedereen zich uitleven in de speeltuin, bij de speurtocht, tijdens een jeu de boules toernooi en werden er diverse basketbalclinics gegeven rondom het veldje.

Lees ook:
Cruijff is tegen! (14-06-2013)