Oost in Bedrijf

Jane (8) van Jane’s Flowers helpt al graag mee in de winkel

In winkelcentrum IJburg is bloemenwinkel Jane’s Flowers gevestigd. Na de opening van het winkelcentrum in 2006 zijn Wim Schutte (58) en zijn vrouw van start gegaan met hun bloemenwinkel. Wim zat toen al ruim dertig jaar in het vak. Voorheen had hij zijn eigen zaak in West, in de buurt van Bos en Lommer. Hoewel hij daar altijd van zijn werk genoot, is hij toch blij de stap naar IJburg gemaakt te hebben.
“Daar zaten drie bloemenwinkels in één straat, dus mijn collega’s waren stiekem wel blij dat ik verhuisde. Hier op IJburg kopen mensen graag een bloemetje, veel klanten komen elke week verse bloemen halen.”

Wim heeft de tuinbouwschool gedaan en begon na een succesvolle stage zijn eigen bloemenwinkel. Hij was toen 21. Na al die jaren heeft hij nog steeds veel plezier in zijn werk. Het samenstellen van mooie boeketten voor speciale gelegenheden is zijn specialiteit. Soms zijn het boeketten voor verdrietige gebeurtenissen, maar vaak ook voor blije momenten zoals een bruiloft.

Doordeweeks staat Wim alleen in de zaak en op vrijdag en zaterdag helpt zijn vrouw. Hun dochter Jane (8) – naar wie de winkel genoemd is – helpt ook graag een handje mee. Dan staat ze achter de kassa of maakt ze boeketjes klaar. Later als ze groot is wil ze ook bloemist worden en de zaak overnemen. “Het lijkt me heel gaaf als dat ook echt gebeurt, maar omdat ze nog zo jong is kan ik daar niet vanuit gaan,” zegt Wim lachend.
Door Anouk Tuitel

Lees ook:
Bruna krijgt reparatiedienst voor smartphones
Meer Oost in bedrijf