Oost in Bedrijf

Bruna krijgt reparatiedienst voor smartphones

Petra Hoogenboom (43) en Mark Vermeer (51) zijn sinds een half jaar de eigenaren van Bruna op IJburg. Ze wonen ook in die wijk. Het is fijn om zo dicht bij huis te werken, vinden ze. Op de locatie werden ze op slag verliefd.

Het aanbod proberen Petra en Mark zo goed mogelijk aan de bewoners in de wijk aan te passen. “Kadootjes voor volwassenen en kinderen, goede boeken, mooie schrijfspullen. Er wonen hier veel zzp’ers, ook daar spelen we op in.” Zo is er een uitgebreid assortiment aan cardridges en andere producten die mensen in hun thuiskantoor nodig hebben.

Reparatieservice
De winkel is een belangrijk servicepunt voor allerhande diensten. Vanaf januari komt er nog een service bij, een speciale reparatieservice, in samenwerking met LARSA Telecom. Klanten kunnen hun kapotte smartphones of tablets ter reparatie afleveren. Als ze dit voor één uur ‘s middags doen, is hun apparaat diezelfde klaar.

Er is ook een ruim aanbod literatuur in Bruna IJburg. “Omdat daar,” merken Petra en Frank, “behoefte aan is.” Ze staan altijd open voor ideeën en suggesties van klanten, passen hun assortiment zo mogelijk graag aan. Uiteraard kunnen producten altijd direct online besteld en de volgende dag al opgehaald worden.

Signeersessie
Regelmatig organiseren Petra en Mark activiteiten, zoals voorleesmiddagen of signeersessies. Zo komt op 23 januari de IJburgse schrijver Toine Heijmans signeren. Hij krijgt dan ook – z’n nieuwe boek Pristina verschijnt en je wint tenslotte niet zomaar een prestigieuze literatuurprijs – zijn eigen shop-in-shop in de winkel. Naast het werk van Heijmans is er bij Bruna ook ruimte voor andere IJburgse schrijvers.

Door Anouk Tuitel