Oost in Bedrijf

‘Het is hier heel fijn sporten’

Fitness Center IJburg gaat uitbreiden. De groeps- en spinningzalen worden groter en er komen nieuwe fitnesstoestellen bij. Eigenaren Jeff en Marieke: “Na drie jaar merken we dat we erbij horen in de buurt. We voelen ons thuis.” Net als de sporters.
-advertorial-

Neem Dorien (50). Een traag werkende schildklier zorgde ervoor dat ze zich lusteloos voelde. “Ik tenniste en fietste wel, maar mijn energiepijl bleef laag. Op een dag was ik er klaar mee. Ik dacht: ik ga anders eten, niet diëten, maar gezond. En ik ga anders sporten. Ik wilde de grens opzoeken van wat ik kan. Zo kwam ik hier binnen. De ruimte, de sfeer en de aardige mensen vielen me op. Tijdens de intake stelde Valery ook personal training voor. Dat is niks voor mij, riep ik meteen. Toch ging ik het proberen. Sindsdien train ik twee keer per week met Sergio en één keer zelf. Ik kan veel meer dan ik dacht. Ik voel me energieker en ben twintig kilo afgevallen. Het is hier heel fijn sporten, het aanbod is gevarieerd en het personeel betrokken en kundig.”

Marieke, met Jeff eigenaar van Fitness Center IJburg, knikt. “We staan voor iedereen klaar. En de trainers geven tips. Via de app Mywelness – waar onder meer je vorderingen en trainingsschema te zien zijn – krijg je bijvoorbeeld bericht dat je schema verlopen is. Als je dan een afspraak maakt stellen we samen met jou een nieuw schema op, zodat je vorderingen blijft maken. Dat persoonlijke contact vinden we heel belangrijk.”

Martin (45) klopte bij Fitness Center IJburg aan met fysieke kwaaltjes. In een stressvolle tijd een jaar geleden viel hij kilo’s af. Hij bleef iel, en kreeg last van zijn knie en achillespees. Hij ging altijd graag hardlopen, maar dat kon hij niet meer. Tijdens het intakegesprek kreeg hij behalve een trainingsschema ook begeleiding van fysiotherapeut Paul. Aansterken was het devies, en vooral een sterke core ontwikkelen. “Door de krachttraining heb ik meer spiermassa, ik ben acht kilo aangekomen. Ik voel me nu goed, mijn lichaam is meer in balans. Van mij knie heb ik – dankzij een sterkere rug – geen last meer. De fysiotherapeut had dat goed gezien. En nog steeds krijg ik tijdens het sporten waardevolle tips.”

“We zijn nu drie jaar op weg en merken dat we tegen ruimtegebrek aanlopen.” Jeff gebaart naar de zalen, aan de IJmeerkant van het nu al ruim opgezette fitnesscentrum aan de Diemerparklaan. “We gaan daarom uitbreiden, zo’n 300 vierkante meter komt erbij. De groeps- en spinningzalen worden groter, waardoor er meer ruimte komt voor cardio.” Dumbells, roeiapparaten, een skillmill; de nieuwste apparaten van Technogym zijn al uitgezocht.

Dorien voegt hier nog aan toe: “Wat ik zo leuk vind is de diversiteit van de mensen. Alles komt hier samen: jong, oud, hip en niet-hip.”

Inloopspreekuur fysiotherapeut
Fitness Center IJburg is elke dag open. Op dinsdagavond houdt de fysiotherapeut tussen 20.00 en 21.00 uur een inloopspreekuur. Kom dan gerust even langs. Fitness Center IJburg, Diemerparklaan 35, www.fitnesscenterijburg.nl

Advertorial