Nieuws

Intocht Sinterklaas op IJburg op 24 november

Rond de jachthaven van IJburg barst op zaterdag 24 november het sinterklaasfeest los. Het programma begint om 12.30 uur. Nadat de Sint de haven is binnengevaren, maakt hij een wandeling langs de kade. Unikidz, Deen en andere sponsors zorgen voor een gezellig programma met schmink, een springkussen, theaterworkshops en pepernoten bakken. Voor de allerkleinsten is er in een speciale tent poppenkast en voorlezen.

Om 14.15 uur heet stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter Sinterklaas van harte welkom en daarna is er volop tijd om samen te zingen en te dansen. Rond 15.30 uur zwaaien de kinderen Sinterklaas weer uit. Zie voor het complete programma: sinterklaasopijburg.nl.

Kleurplatenwedstrijd
Als altijd is er weer een kleurplatenwedstrijd, en er zijn mooie prijzen te winnen. De kleurplaat kan hier gedownload worden en tot en met woensdag 21 november worden ingeleverd bij DEEN aan de pampuslaan, UniKidz (locatie Steiger en locatie Haven), CAÑA, NAP en DOK48. Op de dag van de intocht wordt bekendgemaakt wie er heeft gewonnen.

Programma:

12.30 uur start activiteiten
13.30 uur de boot van Sinterklaas meert aan
14.15 uur welkomstwoord en muziek op het podium
14.30 uur samen zingen en dansen
15.25 uur Sinterklaas uitzwaaien

Er zijn allerlei leuke activiteiten rond de haven:

-Poppenkast en voorlezen voor de allerkleinsten
-Pepernoten en koekletters bakken
-Prijsuitreiking en kleurplatenwedstrijd
-Schminken en glittertattoos