Nieuws

Inspraak voor tweede tramhalte op Zeeburgereiland

Langs de IJburglaan op Zeeburgereiland komt een tweede tramhalte. Die is nodig om het toenemende aantal bewoners, bezoekers en scholieren te kunnen verwerken. De halte – van lijn 26 van Centraal Station naar IJburg – is gepland vlakbij tankstation Kriterion, tegenover de toekomstige Kaap Kotweg. Tot 25 september is inspraak over de geplande halte mogelijk.

Over de IJburglaan is een beveiligde voetgangers- en fietsoversteek gepland. Ook de oversteek over de trambaan wordt beveiligd, met rood knipperlicht en belsignaal. Het hele kruispunt wordt voorzien van een verkeerslicht en er worden verkeersdrempels aangebracht.

Op het Zeeburgereiland (120 hectare) is nu nog één tramhalte, bij het begin van de Piet Heintunnel aan de westzijde van het schiereiland.

Inspraak
Je kunt tot 25 september 2014 reageren op de Nota van Uitgangspunten. Per mail via inspraak@ivv.amsterdam.nl onder vermelding van ‘Inspraak Concept Nota van Uitgangspunten tramhalte Zeeburgereiland’, of per post onder dezelfde vermelding naar  J. Lantinga, postbus 95089, 1090 HB, Amsterdam.

Zie hier alle info en een locatiekaartje.